Yotam Ottolenghi séf: „Az étel egy olyan nyelv, amit mindenki megért”
A sztárséf nemcsak a Közel-Kelet ízeit hozta el a tányérokra, hanem egy olyan gondolkodásmódot is, amelyben a főzés a szeretet, a közösség és az elfogadás nyelve.
A sztárséf nemcsak a Közel-Kelet ízeit hozta el a tányérokra, hanem egy olyan gondolkodásmódot is, amelyben a főzés a szeretet, a közösség és az elfogadás nyelve.
Mindannyiunknak van egy Klárija. Az a mindig frissen vasalt, örökké mosolygó, sminkben reggeliző, tökéletes uzsonnásdobozt csomagoló anya, akire egyszerre csodálattal és enyhe gyomorgörccsel nézünk. De mi van a tökéletesség mögött? És hogyan jön ide egy csodás, ünnepi pásztorpite recept? Fiala Borcsa gasztronovellájából kiderül – és lehet, hogy utána te is kevésbé utálod majd magad. Vagy Klárit. Vagy mindkettőt.
Budapesten van egy igazán autentikus iráni cukrászda, melyet egymagában visz Raheban Freedon, aki Iránból költözött Budapestre, hogy sáfrányos, pisztáciás nyalánkságaival elvarázsolja a környékbelieket. Nagyon szeret nálunk élni, a magyarokat barátságosnak és társaságkedvelőnek tartja, a fővárosiak pedig előszeretettel ugranak be hozzá, hogy egy mézes, kardamomos, rózsavizes, pisztáciás csodával csempésszenek egy kis fényt a napjukba.
A simit, a török bagel, amelyet 1525 óta készítenek Isztambulban, most a te reggelizőasztalodra is odakerülhet koronaként. Eheted vajjal, sajttal, mézzel, saláta mellé vagy szendvicsalapként.
A zserbóról szerintem mindenkinek van emléke: anyáink, nagyanyáink kedvenc süteménye volt ez a több lapból készült, diós, lekváros, csokis süti, amit, ha máskor nem, hát karácsonykor kötelező volt elkészíteni. A kugler kifejezést esélyes, hogy magyarórán hallottuk először. De mi köze a kuglernek a zserbóhoz – pontosabban Kuglernek Gerbeaud-hoz?
Napsütés, nyugalom, kulturális programok, aktív pihenés és színtiszta hedonizmus a Balaton körül: Csepelyi Adrienn ízelítője a márciusi Taste Balaton fesztiválból.
Mire érdemes odafigyelni, ha olasz menüt készítünk? Honnan erednek a világ leghíresebb olasz ételei? Hogyan látja egy Magyarországon élő olasz a szülőhazája konyháját, és a magyarok által készített olasz ételeket?
Hogyan lehet sajt és tejföl nélkül élni? – tette fel magának a kérdést Simon Eszter, amikor két évvel ezelőtt egészségi okok miatt le kellett mondania a tejtermékekről. Azóta viszont rájött: a tejmentes konyha is lehet változatos, és isteni krémleveseket, desszerteket, mártogatósokat lehet készíteni növényi alapanyagokból!