Debrecenbe kéne menni, francia tacost és fekete bárányos fagyit jó ott enni
Debrecenben el vannak kényeztetve a street food rajongók – mutatjuk, melyek voltak a kedvenceink:
Debrecenben el vannak kényeztetve a street food rajongók – mutatjuk, melyek voltak a kedvenceink:
„Kamu” bolognai friss paradicsommal, zöldségtócsni, tonhalas tészta kis csavarral, és tésztasaláta friss zöldségekkel – három olyan recept, amit szeretnek a gyerekek, és meg is tudják csinálni maguknak, ha úgy adódik.
A ChinaTown teraszon van minden, mint a búcsúban, mondjuk is, mit érdemes megkóstolni attól függően, hogy az extrém óvatostól az őrült bevállalósig húzódó skálán hol helyezkedsz el!
„Amikor Budapestre költöztem, bementem egy gyrososhoz a Nyugatinál. Kérdezték, hogy pitában vagy tálban kérem-e, nekem meg kikerekedett a szemem, életemben ekkora blődséget nem hallottam. Rávágtam, hogy kifliben! Kedvesen megmosolyogtak, és azonnal tudták, hogy nyíregyi vagyok.”
Vinetta. Mi otthon, Székelyföldön, a Nyárádmente felső részén, így ejtjük. Két t-vel. Pedig pontosan tudjuk, hogy ez a megnevezés a padlizsán román megfelelőjéből ered, és román társaink egy t-vel egyszerűen csak vinetének nevezik. Egyesek szerint ez már a nyelvromlás maga, de mit van mit tenni, ha így jön a szánkra?
Igazi nyári salátareceptek sok zöldséggel és gyümölccsel, távol a tűzhelytől.
Egy kalauz, ami bevezet a konyhába, irányt mutat, ha spórolnál, ha inkább a házi koszt pártján állsz, ha a rohanós hétköznapok ellenére rutinná gyúrnád a meleg vacsorákat. Balázs Barbi Asszonypajtás című könyvét ajánljuk:
Itt a nyár, ami egyet jelent: ihatunk jegeskávét reggel, délben, este! Hoztam is neked három parádés receptet: egy remek, vietnámi ihletésű kávét, hogy beinduljon a napod, egy desszert jellegű affogatót, hiszen a nap közepére kell a jutalom, és egy buli előtti eszpresszó tonikot, amiből akár részeg E. T.-t is készíthetsz egy mozdulattal.